papier ryżowy
surówka warzywna
surówka warzywna
olej roślinny (do smażenia)
Przy przygotowywaniu tego dania i produkcji każdego składnika nie ucierpiało żadne zwierzę! :)
~ ~ ~
Wegetarianie też jadają na mieście. To akurat weg(etari)ańskie sajgonki, smażone na oddzielnym, roślinnym oleju (pytałam sprzedawcy, jestem zmuszona wierzyć na słowo). Tak naprawdę jest to smaczna surówka owinięta i usmażona w papierze ryżowym. Dodatkowo porcja surówki z białej kapusty. Czy to zdrowe danie? Smażenie nie jest najlepszą obróbką termiczną, ale można powiedzieć, że tak. Czy smaczne? Bardzo!
Przygotowanie: Zamów w restauracji weg(etari)ańskie sajgonki upewniając się, że na pewno przy ich przygotowywaniu nie ucierpiało żadne zwierzę. Możesz też przygotować je samemu - ulubioną surówkę warzywną owiń w przygotowany według instrukcji na opakowaniu papier ryżowy. Usmaż na oleju roślinnym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz