piątek, 8 sierpnia 2014

#9. Warzywa na patelnię


Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

brokuły
marchewka
ziemniak
kukurydza
zielona fasolka
zielony groszek
papryka
olej lniany

    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Po prostu warzywa. Bez dodatków, bez przypraw, same w sobie - smaczne i zdrowe. Skropienie całości olejem lnianym dostarczy nam niezbędnych kwasów tłuszczowych i pozwoli przyswoić witaminy, które są obecne w warzywach. To lekkie danie idealne na każdą porę dnia i roku.

    Przygotowanie:  Rozdrobnij i/lub pokrój warzywa na nieduże porcje. Wlej na patelnię 0,5 szklanki wody i poddawaj warzywa obróbce termicznej do uzyskania odpowiedniej ich miękkości. Odcedź i nałóż na naczynie. Polej niedużą ilością oleju lnianego. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz