czwartek, 21 sierpnia 2014

#22. Zdrowsza wege wersja "zupki chińskiej"



Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

makaron pełnoziarnisty
wegetariańska kostka rosołowa (bez zbędnej chemii)
sól
pieprz
opcjonalnie: suszone warzywa w formie sypkiej
    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Przeczytałam kiedyś w Internecie, że makaronu nie trzeba gotować - po około dwudziestu minutach zaparzania go nadaje się do spożycia. Sprawdziłam - rzeczywiście tak było. W takim razie - dlaczego by nie zrobić zdrowszej, wegetariańskiej wersji popularnych zupek chińskich? Spróbowałam - udało się. Teraz, gdy na przykład jestem w podróży, mam alternatywę dla niezdrowych zupek :)



    Przygotowanie:  Wrzuć do kubeczka lub miseczki z wrzątkiem pół wegetariańskiej kostki rosołowej i mieszaj do momentu, kiedy się rozpuści. Następnie dodaj garść lub dwie makaronu pełnoziarnistego i zostaw całość pod przykryciem na około 20 minut. Po tym czasie dodaj przyprawy wedle uznania. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz