makaron pełnoziarnisty
wegetariańska kostka rosołowa (bez zbędnej chemii)
sól
pieprz
opcjonalnie: suszone warzywa w formie sypkiej
sól
pieprz
opcjonalnie: suszone warzywa w formie sypkiej
Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)
~ ~ ~
Przeczytałam kiedyś w Internecie, że makaronu nie trzeba gotować - po około dwudziestu minutach zaparzania go nadaje się do spożycia. Sprawdziłam - rzeczywiście tak było. W takim razie - dlaczego by nie zrobić zdrowszej, wegetariańskiej wersji popularnych zupek chińskich? Spróbowałam - udało się. Teraz, gdy na przykład jestem w podróży, mam alternatywę dla niezdrowych zupek :)
Przygotowanie: Wrzuć do kubeczka lub miseczki z wrzątkiem pół wegetariańskiej kostki rosołowej i mieszaj do momentu, kiedy się rozpuści. Następnie dodaj garść lub dwie makaronu pełnoziarnistego i zostaw całość pod przykryciem na około 20 minut. Po tym czasie dodaj przyprawy wedle uznania. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz