niedziela, 10 sierpnia 2014

#11. Omlet z groszkiem i pomidorkami



Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

jaja ekologiczne
masło
sól
pieprz
groszek
pomidorki koktajlowe

    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Omlet. Jego przygotowanie trwa bardzo krótko, składniki są tanie, a efektem jest zdrowe, lekkostrawne, delikatne danie, które mogą jadać wegetarianie. Ja jako dodatki wybrałam groszek i pomidorki, ale danie to można modyfikować według własnego gustu i upodobań.

    Przygotowanie: Dwa ekologiczne jaja rozbij i zmieszaj widelcem lub sprężynką. Dodaj do nich łyżkę wody oraz przyprawy wedle uznania. Rozgrzej na patelni łyżkę masła i wlej powstałą masę jajeczną. Smaż omlet bez przykrycia (w międzyczasie delikatnie przewróć go na drugą stronę) do momentu, kiedy brzegi się "zetną". Zdejmij omlet z patelni, ułóż na nim ulubione dodatki. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz