poniedziałek, 11 sierpnia 2014

#12. Warzywa z kiełkami - szybko, zdrowo, weg(etari)ańsko



Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

mieszanka warzyw mrożonych
kiełki na patelnię
olej lniany

    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Kiedy nie mam wystarczająco dużo czasu na przygotowanie zdrowego, ciepłego dania, wybieram mieszankę mrożonych warzyw i dodaję do nich kiełki. Powstaje niedrogie, zdrowe, szybkie w przygotowaniu danie nadające się także dla wegetarian i wegan. Ponadto jest bardzo smaczne, naprawdę. 

    Przygotowanie: Wsyp na patelnię dowolną ilość mrożonych warzyw i kiełków. Dodaj 1/3 szklanki wody i podgrzewaj do uzyskania pożądanej miękkości. Przełóż do naczynia, delikatnie wymieszaj, skop olejem lnianym. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz