niedziela, 24 sierpnia 2014

#25. Kotleciki sojowe w chrupiącej panierce


Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

kotleciki sojowe
mąka kukurydziana
pikantna przyprawa ("do kurczaka")
pieprz
sól
olej roślinny (do smażenia)
    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Czy chrupiąca panierka brzmi dla Was apetycznie? Dla wielu ludzi tak. Przedstawiam Wam szybkie w przygotowaniu, smaczne, sycące danie. Panierka przypomina tę z sieci serwującej fast-foody, a zapewne jest zdrowsza i, przede wszystkim, całe danie jest wegańskie! :)

    Przygotowanie:  Ugotuj kotleciki sojowe według instrukcji na opakowaniu. Po odcedzeniu obtocz je w przyprawach, a następnie w mące kukurydzianej. Smaż na oleju roślinnym do uzyskania złocistego koloru. Uważaj, by panierka nie zaczęła się przypalać - bardzo łatwo do tego doprowadzić poprzez zbyt długie smażenie. Po przyrządzeniu dania proponuję ponownie dodać szczyptę przypraw. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz