poniedziałek, 18 sierpnia 2014

#19. Serek kanapkowy domowej roboty



Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

twarożek półtłusty
mleko ekologiczne
(zioła prowansalskie
szczypiorek
kolorowy pieprz
sól)

    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Zanim w sklepach pojawiły się serki kanapkowe wolne od zbędnej chemii, robiłam takowe sama, w domu. Teraz również je przygotowuję, jednak rzadziej. Lubię w nim to, że mogę dodać do niego co tylko mi się podoba - nie ograniczają mnie sklepowe warianty. Dodatkowo mam pewność, co wchodzi w jego skład.

    Przygotowanie:  Zmiksuj w blenderze twarożek, dodając trochę mleka do uzyskania zadowalającej konsystencji. Następnie wymieszaj powstały serek z dodatkami - np. drobno skrojonym szczypiorkiem, ziołami prowansalskimi, kolorowym pieprzem i odrobiną soli. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz