niedziela, 3 sierpnia 2014

#4. Moja ulubiona sałatka



Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

rukola
sałata lodowa
roszponka
pomidorki koktajlowe
marchewka
rzodkiewka
(wegetariański serek kanapkowy naturalny)
kiełki
pestki dyni
nasiona słonecznika
(olej lniany)

    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Wegetarianin nie je wyłącznie sałaty, ale nie oznacza to, że nie je jej w ogóle :) Uwielbiam sałatki! Ta jest moją ulubioną. Zmodyfikowałam przepis na pyszną sałatkę, którą zrobiła moja bratowa (przepis na tę sałatkę też kiedyś opublikuję) i oto efekt. Efekt, który zasmakował każdemu, kto jej spróbował :) Sałatka jest bardzo zdrową "bombą witaminową" - aby witaminy zostały dobrze przyswojone, warto dodać do sałatki olej lniany, który także dostarczy nam ważnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

    Przygotowanie: Zmieszaj rukolę, roszponkę, rozdrobnioną sałatę lodową i kiełki. Dodaj pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, pestki dyni, nasiona słonecznika, oraz startą na tarce marchewkę. Całość wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i serek kanapkowy. Skrop całość olejem lnianym. Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz