Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:
rukola
sałata lodowa
roszponka
pomidorki koktajlowe
marchewka
rzodkiewka
(wegetariański serek kanapkowy naturalny)
kiełki
pestki dyni
nasiona słonecznika
(olej lniany)
sałata lodowa
roszponka
pomidorki koktajlowe
marchewka
rzodkiewka
(wegetariański serek kanapkowy naturalny)
kiełki
pestki dyni
nasiona słonecznika
(olej lniany)
Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)
Wegetarianin nie je wyłącznie sałaty, ale nie oznacza to, że nie je jej w ogóle :) Uwielbiam sałatki! Ta jest moją ulubioną. Zmodyfikowałam przepis na pyszną sałatkę, którą zrobiła moja bratowa (przepis na tę sałatkę też kiedyś opublikuję) i oto efekt. Efekt, który zasmakował każdemu, kto jej spróbował :) Sałatka jest bardzo zdrową "bombą witaminową" - aby witaminy zostały dobrze przyswojone, warto dodać do sałatki olej lniany, który także dostarczy nam ważnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Przygotowanie: Zmieszaj rukolę, roszponkę, rozdrobnioną sałatę lodową i kiełki. Dodaj pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, pestki dyni, nasiona słonecznika, oraz startą na tarce marchewkę. Całość wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i serek kanapkowy. Skrop całość olejem lnianym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz