piątek, 15 sierpnia 2014

#16. Naleśniki - po prostu.




Produkty, które "ucierpiały" przy przygotowywaniu tego dania:

mleko ekologiczne,
mąka,
jajko ekologiczne,
(bita śmietana roślinna,
maliny)

    Przy przygotowywaniu tego dania nie ucierpiało żadne zwierzę! :)

    ~ ~ ~

    Wiem - nie odkryłam Ameryki, nie wynalazłam leku na ciężką chorobę, ani nie wymyśliłam nowego wzoru fizycznego - naleśniki zna chyba każdy :) Jednak nie jest to typowy blog kulinarny na którym zamieszczam dania, o których dotąd świat nie słyszał. To mój kawałek Internetu, w którym prezentuję to co jem odkąd przeszłam na wegetarianizm. Również zupełnie zwyczajne, znane każdemu potrawy. Dlatego dzisiaj prezentuję Wam naleśniki. Smaczny deser, który jem od czasu do czasu. Najbardziej smakuje mi z bitą śmietaną i świeżymi malinami :)

    Przygotowanie:  Wymieszaj ze sobą jajko, mleko i mąkę - ilość "na oko", do uzyskania nieco rzadszej niż kremowej konsystencji. Wylej masę na patelnię i usmaż z obu stron. Jeśli chcesz, dodaj dodatki - ja wybrałam bitą śmietanę i maliny.  Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz